Team 129

Even voorstellen: 

Team 129 Ik Loop Hard is met recht een uniek team. Waar andere Roparun teams vaak uit een plaats of gebied komen of aan een lokaal bedrijf die hun hoofsponsor is verbonden zijn is dat bij ons totaal anders.

Ik Loop Hard is in 8 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grotere Facebook groepen in Nederland met ongeveer 24000 volgers. Afkomstig vanuit heel Nederland met als overeenkomst dat ze hardlopen als liefhebberij hebben. Voor heel hardlopend Nederland, snel of minder snel is er op Facebook (maar ook steeds vaker tijdens wedstrijden en loopevenementen) voor iedereen plek om de hardloopervaringen te delen.

Waar de meeste teams elkaar gemakkelijk kunnen bereiken om zich voor te bereiden op de Roparun door sponsoracties op te zetten en samen te trainen, staan wij voor de uitdaging elkaar voldoende vaak op te zoeken. Dat is soms lastig maar biedt ook mogelijkheden omdat we niet plaats gebonden zijn. Een beetje extra steun kunnen we daarbij natuurlijk wel altijd goed gebruiken!

Op zijn of haar manier heeft ieder teamlid vanuit een eigen ervaring een grote motivatie om mee te doen en geld in te zamelen voor palliatieve kankerzorg.

We zoeken teamleden – Wie wil met ons mooie team meedoen in 2023? 
Een aantal van de teamleden uit 2022 doet ook weer mee in 2023, maar we hebben wel aanvulling nodig. Lees het teamprofiel en om je aan te melden vragen we je om via onderstaande link het aanmeldformulier 2023 in te vullen.

Team 129 | de teamleden

Kernteam 2023

Andre
Dreese

Teamcaptain
Alblasserdam

Laska
Hurenkamp

Loper
Eerbeek

Melanie
Wender

Loper
Haaksbergen

20210828_110340

Sep
Armiento

Loper
Nijmegen

teamleden editie 2022

Ageeth
Balkema

Loper
Amsterdam

Andre
Dreese

Teamcaptain
Alblasserdam

Annie
Zuidema

Fietser
Klarenbeek

Astrid

Astrid
van Beek

Fysio
Hooglanderveen

Bas

Bas
van der Loo

Kernteam - Kok
Wezep

Erwin

Erwin
van Zandvliet

Loper
Slagharen

Fernando

Fernando
Nijhuis

Loper
Almere

Laska
Hurenkamp

Loper
Eerbeek

Hennie

Hennie
Klutman

Fietser
Almelo

Lisa
van Schaik

Fysio
Klarenbeek

Leo_in Memoriam

Leo
Meelenhorst

Fysio
Hattem

Marja

Marja
Booij

Fietser
Doornspijk

IMG_20210626_171030_811

Marjan
Kakiay

Fietser
Bodegraven

Marco

Marco
van Zeijst

Kernteam
Eerbeek

Melanie
Wender

Loper
Haaksbergen

Michel
Dolstra

Loper
Meppel

Meta

Meta
Dezijn

Fietser
Barneveld

Petra

Petra
van Ettinger

Fietser
De Lier

Raymond

Raymond
Gralike

Chauffeur
Horssen

20210828_110340

Sep
Armiento

Loper
Nijmegen

Wijnand

Wijnand
Zoutendijk

Loper
Almelo

De teamleden

Missie & visie

Stichting Ik Loop Hard Roparun is een stichting, bestaande uit vrijwilligers, die gelden verwerft ten behoeve van de ‘Stichting Roparun’ om zo een financiële bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. 

Andre Dreese

Fietsbegeleiding/chauffeur
Alblasserdam

Mijn naam is André Dreese, 48 jaar en vader van 2 dochters.

Al sinds 2008 heb ik al via verschillende teams als loper meegedaan aan de Roparun.

In 2019 heb ik besloten om mijn Roparun-ervaring te gebruiken voor het ILH-Roparun team, dat voor het eerst mee wilde doen aan de Roparun. Als kernteam-lid en chauffeur van het wisselbusje heb ik dan ook dat jaar de Roparun eens van een andere kant beleefd

Voor 2021 zal ik wederom als chauffeur van het wisselbusje met team 129 meegaan.

Daarnaast zal ik net als in 2019 de begeleiding van de fietsers voor mijn rekening nemen.

Ik heb er veel zin in, want net als in 2019 hebben we weer een fantastische en gezellige groep teamleden bij elkaar!!

Laska Hurenkamp

Loper
Eerbeek

Ik ben 43 jaar en moeder van een dochter van 14 en een zoon van 12. Ik woon samen met mijn man Marco en kinderen  in Eerbeek.

Zelf trek ik ook regelmatig de hardloopschoenen aan of de trailschoenen, want hier in de bossen kun je heerlijk trailen.

Mijn hardloop-hoogtepunt is de marathon van New York in 2018, mijn eerste marathon.

In 2019 ben ik aangestoken met het Roparun-virus door Marco ,die de eerste editie van team Ik Loop Hard Roparun als loper heeft meegedaan. In 2021 ben ik mee geweest als lid van het kernteam en ben onder andere chauffeur geweest. In 2022 ga ik mee als loper, een hele mooie uitdaging.

Doneer , we proberen zo veel mogelijk geld op de halen voor dit super goede doel, palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Melanie Wender

Loper
Haaksbergen

Wie ben ik…ik ben Melanie Wender, 46 jaar en afkomstig uit Haaksbergen waar ik samen met mijn 15 jarige dochter en 13 jarige zoon woon.

Eind februari 2018 ben ik begonnen met hardlopen en inmiddels gaan de hardloopschoenen zeker een keer of 5 per week aan.
En elke keer, ook als het een keer niet zo lekker gaat, ben ik dankbaar dat ik dit kan en mag doen, wetende dat er zoveel mensen zijn die dit wegens ziekte niet meer kunnen.

In 2021 heb ik voor het eerst meegedaan met de Roparun. En dat was een ontzettend gaaf avontuur. Dus waarom dan ook niet proberen er in 2022 er net zo’n mooi avontuur van te maken. Voor mij persoonlijk blijft dit een hele mooie uitdaging op sportief vlak, maar vooral ook de wetenschap dat ik met mijn gezonde lijf geld kan ophalen voor dit goede doel maakt dat ik er onwijs veel zin in heb.
En hopelijk kunnen we met het geld dat we met ons team ophalen voor heel veel lichtpuntjes , groot en klein, zorgen in het leven van mensen die met ziekte geconfronteerd zijn.

 

Sep Armiento

Loper
Nijmegen

Mijn naam is Sep Armiento, ik ben getrouwd met Monic en we wonen in Nijmegen. Samen hebben we 3 kinderen en inmiddels 4 kleinkinderen.

Helaas kent iedereen wel iemand die vecht tegen deze verschrikkelijke ziekte of er al aan is overleden.

Mijn motivatie om deel te nemen aan de Roparun is omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan dit bijzonder goede doel, waarvan het motto is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. 

Dit gaat mijn 2e deelname worden maar het 1e als loper nadat ik in 2019 als kernteamlid verantwoordelijk was voor de catering en verzorging.  De Roparun zelf is dan ook niet alleen een sportieve maar ook een logistieke uitdaging. 

Het mooie aan de Roparun is dat je, niet individueel, maar als team (waarbij iedereen keihard nodig is) een fantastische prestatie neerzet en daarmee geld inzamelt voor het goede doel.  

Ageeth Balkema

Loper
Amsterdam

Of het nu racefietsen, beachvolleyballen of hardlopen is, ik sta vooraan in de rij! Opgegroeid op het Groningse platteland, een kort uitstapje naar Drenthe, nu al weer 25 jaar geleden dit ingeruild voor het stadse Amsterdam. ‘Onderweg zijn’ is mijn motto. 

Bewegen in elke betekenis van het woord is leven! Het ontdekken van een nieuwe dans, een gesprek met een onbekende, het lezen van een boek, vrijwilligerswerk in Nepal, ondersteunen bij dagbesteding van demente bejaarden, een solo fietstocht in Sri Lanka, De Roparun! Als heuse nieuweling in Team 129 sinds 1/2 september (mijn MTB sponsoring tour in Kenia voor opleiding van kansarme meisjes is gecancelled) voel ik mij zéér welkom en ook vereerd. Deelnemen aan één sportief weekend vol van feest staat symbool voor een heleboel kleine feestjes in allerlei huiskamers daarna. 

Samen staan we sterk
Niemand kan alleen
Je bouwt een kathedraal
Met velen om jou heen
Ik heb het vaak gedacht
Beter af alleen
Maar enkelvoud beperkt
Samen staan we sterk
Stef Bos 2005
https://m.youtube.com/watch?v=-OqX4xDjZlE.

Annie Zuidema

Fietser
Klarenbeek

Ik ben Annie Zuidema, 61 jaar , getrouwd en woonachtig in Klarenbeek. Werkzaam alles planner, service coördinator bij een groot Installatiebedrijf

In mijn vrije tijd mag ik graag sporten, zoals crossfit, krachttraining en een rondje fietsen.
Zes jaar heb ik mee gedaan aan de Alpe d’HuZes, 3 x gefietst en 3 x gelopen.

Ook kun je me regelmatig vinden op sportieve evenementen voor het goede doel.

Via Facebook zag ik de oproep dat er fietsers gezocht werden voor Team 129. En wat doe je dan, sporten voor het goede doel, mooie sportieve uitdaging, gaan dus!!

Op dit moment vecht mijn slaap en sportmaatje van de Alp tegen de vreselijke ziekte kanker. 
Om haar , en zo vele anderen te steunen ga ik deze uitdaging aan

Ik hoop met ons team een mooie financiële bijdrage te kunnen leveren!

Astrid Zoutendijk

Fysio
Hooglanderveen

…..

Bas van der Loo

Kok
Wezep

Mijn naam is Bas van der Loo ik ben 40 jaar en woon in Wezep

Ik werk als kok  en koken is een passie van mij.

Ik vind het belangrijk om mijn team goed te verzorgen van goede en verse voeding zodat ieder teamlid goede energie heeft om zo optimaal te presteren en te genieten van dit bijzondere avontuur.

Ook ik ken helaas een aantal mensen die met de vreselijke ziekte te maken hebben en zet mij graag in voor dit goede doel. Ook ik geniet van het hardlopen al op een iets lager tempo, maar het plezier en de sociale kant van de sporters in het algemeen doen mij genieten en zorgt dat ik net zo strijdbaar ben om deze team challenge te volbrengen en hopelijk een mooi bedrag voor de Roparun op te halen. 

Erwin van Zandvliet

Loper
Slagharen

Mijn naam is Erwin van Zandvliet, 33 jaar en woonachtig in Slagharen. Ik ben werkzaam als software developer. Ik ben in 2017 begonnen met hardlopen wat is begonnen als een keer meedoen tot een verslaving van veel kilometers vreten. Hardlopen is een manier hoe ik mij kan ontspannen, passie en manier hoe ik mijn energie kwijt kan.

Ik ben al tijd lid van de Ik Loop Hard community en ik had de Roparun op mijn bucketlist staan. Dit jaar heb ik samen met de teamcaptain een mooie trail gelopen, kwam de Roparun ter sprake en vroeg
ik of hij nog plek had. Toen ik hoorde dat ik nog kon aanmelden voor het team heb ik dat direct gedaan, zodoende ben ik bij team 129 Ik Loop Hard terechte gekomen.

Ik ben ook trots om onderdeel te zijn van het Roparun Team 129 – van Ik Loop Hard. Waarbij we elkaar kunnen steunen, stimuleren en geld verzamelen voor het fantastische doel waar je als Roparun voor loopt.

Ik zie het ook als een nieuw avontuur met een uitdaging, waarbij we samen sportieve uitdaging aan voor het goede doel namelijk bijdrage aan de palliatieve zorg van patiënten.

Iedereen die ons kan steunen, dankjewel voor jullie support!

Fernando Nijhuis

Loper
Almere

Hoi, ik ben Fernando 36 jaar uit Almere.

Elektricien en beveiligstechnicus van beroep, altijd onderweg wat genoeg inspiratie geeft voor het sporten.

Sinds januari 2018 aan het hardlopen, niet uit plezier begonnen maar uit noodzakelijk mee gestart tegen de kilo’s na het stoppen met roken…….Sindsdien het plezier erin gekregen met de wedstrijden en nog veel belangrijker de ontmoetingen met vele fijne mensen. Naast het lopen op de weg vaak aan het trailen, wat mij betreft het beste lopen want elke omgeving is een totaal andere beleving.

Daarnaast doe ik ook aan wielrennen en mountainbiken, genoeg sportieve variatie om uit te kiezen!

 

Ik doe mee met de Roparun om iets tegen deze vreselijke ziekte te doen waar ook genoeg van mijn familieleden mee te maken hebben gehad…

Daarnaast is het een machtig mooi sportavontuur met z’n allen om te beleven.

Doneer gul zo halen we iets moois binnen wat een verschil gaat maken.

Hennie Klutman

Fietser/Chauffeur
Almelo

Hoi ik ben Hennie Klutman, 50 jaar en moeder van 2 dochters.

Sinds 6 jaar ben ik aan het hardlopen en heb ik  diverse kleine wedstrijdjes gedaan van 10 km. Ook ben ik betrokken bij de Sisu atletiekvereniging te Almelo als vrijwilliger en ook als coördinator doorkomst Roparun .
Nu ga ik in 2022 zelf meedoen met  bij een team, geweldig.

Ik hou van de natuur bossen en fietsen op de MTB en hou van uitdagingen in het leven. Werkzaam als dagvrouw bij ROC v Twente te Almelo voor Asito waarvoor ik 7 jaar werk.
Zit bij een koor en zing ook graag .
Verder lijkt me een uitdaging om samen met ons team kans doel te halen heb er ontzettend veel zin in!!

Lisa van Schaik

Fysio
Klarenbeek

Ik ben Lisa van Schaik, 28 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Klarenbeek.

Mijn eerste herinnering aan het hardlopen is de jaarlijkse hardloopwedstrijd; Wim van Beek Crossloop in Klarenbeek, waar ik van kinds af aan elk jaar aan mee doe. Samen met veel familieleden is het een traditie geworden om elk jaar weer mee te doen.
Naast 3x per week handballen, houd ik mijn conditie op pijl, door 5-10 km hard te lopen en vind ik het leuk om in de bossen te mountenbiken.
 

Dit jaar zal ik voor het eerst meegaan met de Roparun, als fysiotherapeut. Het lijkt me een hele leuke ervaring en ik hoop het team te ondersteunen om de eindstreep zo fit mogelijk te behalen en natuurlijk iets te kunnen doen voor het goede doel. 

Leo Meelenhorst

*18-6-21*

Mijn naam is Leo Meelenhorst, 56 jaar en wonende in Hattem samen met mijn vrouw Henrike en 2 kinderen Emiel en Nils.

Ik heb altijd naast mijn werk bij de gemeente Hattem een eigen massage/behandelpraktijk gehad en kan beiden op het moment niet uitvoeren omdat ik ook getroffen ben door de ziekte kanker.

Ik had al veel familieleden, vrienden, en kennissen aan deze ziekte verloren, en ben nu ook zelf patiënt met slokdarmkanker en uitzaaiingen.

Dit weerhoudt mij er echter niet van om mij toch in te zetten voor de Roparun 2021 zolang de ziekte het toelaat en hopelijk is dit tot ver na de run.

Lopen was een hobby van mij geworden, nadat ik jaren heb gefietst en als trainer/ploegleider actief ben geweest.

Ik had al verschillende mensen begeleid naar de Alp du 6 toe en vind in deze team estafette van de Roparun een mooie nieuwe uitdaging.

Doordat 2020 niet doorging en nu ik zelf deze ziekte heb, ga ik als teamlid mee met Ik loop Hard omdat ik nog niet kan zeggen wat ik allemaal kan doen tijdens de editie. Natuurlijk hoop ik als masseur mee te gaan maar de tijd zal het leren wat ik wel en niet kan.

MIJN DOEL IS DAT  IK SAMEN MET TEAM 129 OVER DE FINISH KAN GAAN TIJDENS DE 2021 EDITIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helaas heeft Leo zijn strijd tegen kanker verloren. Hij is op 18 juni 2021 overleden. Wij nemen hem in onze gedachten mee over de finish op 3 oktober in Landgraaf. 

Marja Booij

Fietser
Doornspijk

Hoi ik ben Marja, echtgenoot van Peter en moeder van Fedor en Iris.

Ik hou van sporten (volleybal, fitness, badmintonnen, wielrennen), lezen, reizen, beeldhouwen, schilderen (schilderijen en enorme decors voor musicals).

Door het badmintonnen o.a. samen met Bas (+ Geertje en Pierre: voormalig deelnemers) enthousiast geworden voor de Roparun. Toch zou ik eigenlijk niet meegaan dit jaar en heb alleen weer loten gekocht. Tot Bas mij belde dat er iemand was uitgevallen en of ik dan toch mee zou kunnen. Dat trok mij dan toch over de streep.

Van de voorbereidingen heb ik dus niet veel meegemaakt, maar ik stort me er gewoon in. Met alle vrolijke whatsapp berichten denk ik dat het een superleuk en inspannend weekend gaat worden. Maar met een prachtig doel om na te streven, zoveel mogelijk geld inzamelen voor palliatieve zorg voor (kanker)patiënten. 

.

Marjan Kakiay

Fietser
Bodegraven

Hallo, ik ben Marjan, 53 jaar uit Bodegraven. Ik woon daar met mijn man en 2 zonen.
 
In mijn vrije tijd trek ik graag de hardloop- of wandelschoenen aan. Of maak ik mooie tochten op mijn racefiets. 
Al sinds het eerste uur ben ik lid van de Facebook groep Ik Loop Hard en zag daar de oproep voorbij komen om deel te nemen in het Roparun team. En tot mijn groot genoegen mag ik dit jaar met het team van Ik Loop Hard, het Roparun avontuur aangaan als fietsbegeleider.
 
Helaas heeft bijna iedereen in zijn of haar omgeving te maken met de vreselijke ziekte kanker en de daarbij behorende impact die de ziekte met zich meebrengt.
 
Met de Roparun wordt geld ingezameld om verschillende goede doelen financiëel te ondersteunen die bijdragen aan de missie van Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.
 
Ik ben trots om met het team hieraan een steentje te mogen bijdragen. En in gedachten neem ik de mensen mee uit mijn omgeving die nu vechten tegen deze nare ziekte en de mensen die ik mis door deze ziekte.

Marco van Zeijst

Loper
Eerbeek

Ik ben Marco van Zeijst een van de kernteamleden van ons Roparun team.

Samen met Laska wonen wij in het mooie Eerbeek, heerlijk dicht bij de Veluwe. Wekelijks lopen wij onze rondjes door de bosrijke paden op de Veluwe.

Ik loop hard sinds een jaar of 8. Iets wat ik veel eerder had moeten ontdekken. Wekelijks trek ik er een keer of 4 uit om mijn rondes te lopen. Ik kan er zo van genieten om alleen door het bos hard te lopen. Van korte afstanden tot aan een marathon. Mijn mooiste hardloopervaring is toch wel de marathon van New York die ik samen met Laska gelopen hebt in 2018. Momenteel is het niet denkbaar maar miljoenen mensen stonden er langs de route. De foto zegt alles.

In 2019 zijn we begonnen met ons team om mee te doen aan de Roparun. Een onvergetelijke maar zware uitdaging is dit geweest. Ikzelf heb deze editie meegelopen.

Na deze editie bestond er geen enkele twijfel of we de volgend eeditie weer mee zouden willen doen.

Wij willen ons graag inzetten om de Stichting Roparun te helpen met het binnenhalen van gelden zodat zij dit kunnen toekennen aan instellingen, projecten of een goed doel welke allemaal iets kunnen betekenen voor patiënten met kanker of hun dierbaren.

In mijn naaste familie wordt er ook vol strijd geleverd tegen deze ziekte. Laten we hopen dat iedereen nog een lange tijd kan genieten van zijn leven.

Wij gaan ons dit jaar volledig inzetten voor de Stichting Roparun, de strijd die wij leveren d.m.v. 3 dagen en nachten in estafettevorm hardlopen vanuit Parijs of Bremen is niks vergeleken met de vele mensen die dagelijks moeten leven met deze ziekte. Zo hopen wij met onze kleine prestatie een mooi bedrag op te halen.

Iedereen kan ons steunen. Dankbaar zijn wij voor jullie support.

 

Michel Dolstra

Loper
Meppel

Hoi ik ben Michel Dolstra 47 jaar uit Meppel. Samenwonend met Mariska en dochter Demi van 16. 

In april 2015 begonnen met hard lopen na een lange revalidatie. Het revalideren was een behoorlijke strijd maar niet te vergelijken met het gevecht tegen kanker. April 2016 liep ik mijn eerste marathon voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Mijn schoonmoeder had toen voor het eerst Kanker. In 2017, 2018 en 2019 liep ik de roparun met Team Zwartewaterland. Elke keer stond mijn schoonmoeder op de Coolsingel om me weer naar Meppel te rijden. 
 
September 2019 kreeg ze te horen dat ze wederom Kanker had. Helaas konden de artsen ditmaal niks voor haar betekenen.
 
Ik wil me daarom graag me nog een keer inzetten voor dit avontuur voor het leven. Het afzien de korte nachten enzovoorts kom maar op. 

Meta Dezijn

Fietser
Barneveld

Mijn naam is Meta Dezijn en ik woon in Barneveld op de Veluwe.

Ik verloor helaas mijn man in 2009 aan longkanker en heb zelf deze vreselijke ziekte ook aan den lijve moeten meemaken.
Gelukkig 100 % genezen waarvoor ik iedere dag m’n zegeningen tel!
Nadat ik 55 kg ben afgevallen ben ik begonnen met hardlopen in 2008, maar na een langdurige blessure uiteindelijk tóch op de racefiets gestapt.

Nu na herstel van blessure geniet ik van de afwisseling van lopen en fietsen en het lopen het liefst op de onverharde paden.

Het sporten is niet meer weg te denken uit mijn leven.
Ik las de oproep wie het team ik loop hard 129 kan versterken, ik heb geen moment getwijfeld te reageren .

Nog bijna dagelijks ben ik er van bewust dat ik een gelukkig mens ben dit te kunnen doen en mooi om deze uitdaging met een mooi team aan te kunnen/mogen gaan!

Petra van Ettinger

Fietser
De Lier

Ik ben Petra van Ettinger, 50 zomers jong en woon in De Lier. Ik ben getrouwd met Wilfried en samen hebben we 2 kinderen.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te sporten. Hardlopen, wandelen of fietsen. 

Op de facebook pagina van Ik Loop Hard kwam de oproep van Team 129 dat ze iemand zochten die dit fantastische team op de fiets wou begeleiden. Ik hou wel van een sportieve uitdaging en heb gereageerd. Team 129 en ik hebben een klik en in 2021 hopen we een mooie prestatie te gaan leveren en een nog mooier bedrag op te halen voor de Stichting Roparun! 

Raymond Gralike

Chauffeur
Horssen

Hoi, mijn naam is Raymond Gralike. Ik woon samen met met Paulien en mijn 2
zoons, Joris en Ruben, in Horssen. Een klein dorp in de buurt van Nijmegen.

In het dagelijks leven werk ik bij een ICT Bedrijf en realiseer/onderhou ik
momenteel met een aantal teams van collega’s systemen binnen de overheid.

In 2010 werd ik door een collega uitgenodigd om een keer mee te gaan en een
hardlooptraining te volgen.
Dat was de start van de ontdekking, dat hardlopen toch eigenlijk nog niet zo
gek was. Al is het maar om de vele
leuke ontmoetingen en de mooie rondjes hobbelen in een prachtige natuur.

Het mooiste wat ik heb mogen meemaken met het hardlopen is het lopen van
mijn allereerste marathon afstand in mei 2021.
Samen met een paar hardloopmaatjes, die me steunden, liepen we een prachtige
route van Utrecht naar Tiel.
Onvergetelijk .

Daarna volgde er nog een officiële in september in Berlijn. Een bijzonder
moment. 26 september 2021. Een ode aan mijn vader op zijn sterfdag. Toeval?

Naast hoogtepunten zijn er ook dieptepunten. Na 1,5jr voorbereiding zou
vorig jaar de marathon in Rotterdam een mooi sluitstuk moeten worden.
Door een val stopte de marathon echter abrupt op 7km voor de finish….
Wrang is, als daarna blijkt dat er geen foto’s te vinden zijn en er geen
medaille is (waar je op z’n minst de tijd van de 35km had kunnen laten
graveren)  … alsof je niet aan de marathon had meegedaan.

Ik vind het een eer te mogen helpen in het team ILH Roparun. Een team van
enthousiaste lopers.
Ik zie er naar uit om in het pinksterweekend met zijn allen gezellig en veel
fun bezig te zijn voor een goed doel.

Wijnand Zoutendijk

Fietser
Almelo

Ik ben Wijnand Zoutendijk, 53 jaar, getrouwd met Marieke en wij hebben Maarten, onze zoon van 10 jaar. Ik ben werkzaam als freelance technicus binnen de werktuigkundige installatietechniek, je moet dan denken aan verwarming, koeling, ventilatie, riolering en drinkwater.

Na 30 jaar niet te hebben gesport ben ik een jaar of 8 geleden begonnen met hardlopen.
Via Start to run heb ik bij de Almelose Atletiekvereniging SISU mijn eerste meters gemaakt.
Langzamerhand is mijn conditie verbeterd en is ook de afstand die ik loop toegenomen.
Ook ben ik af en toe wedstrijden gaan lopen. Mijn voorkeur gaat uit naar wat kleinere rustige evenementen waarbij ik, na een aantal marathons op de weg,  steeds meer de trails opzoek.
Mijn langst gelopen afstand is nu 50km tijdens de Sallandtrail.

Bij SISU heb ik ook voor het eerst gehoord van de Roparun, en met veel respect opgekeken naar de mensen die aan deze monstertocht deelnamen.
Begin dit jaar kwam ik via ikloophard een oproep tegen dat er nog fietsers gezocht werden om de lopers te ondersteunen, en die keuze is toen snel gemaakt.
Dit geeft mij de mogelijkheid om ook een steentje bij te dragen bij dit bijzonder goede doel.
Ook ik heb in mijn naaste omgeving te maken gehad met familie en vrienden die kanker kregen, eigenlijk altijd met een fatale afloop.