Team 129

Even voorstellen! Team 129 Ik Loop Hard is met recht een uniek team. 18 deelnemers: 10 lopers, 6 fietsers, een kok, een fysio, chauffeurs, fiets- coördinator een pr-communicatieadviseur en een looptrainer/Teamcaptain.

Waar andere Roparun teams vaak uit een plaats of gebied komen of aan een lokaal bedrijf die hun hoofsponsor is verbonden zijn is dat bij ons totaal anders.

Ik Loop Hard is in 5 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grotere Facebook groepen in Nederland met ongeveer 24000 volgers. Afkomstig vanuit heel Nederland met als overeenkomst dat ze hardlopen als liefhebberij hebben. Voor heel hardlopend Nederland, snel of minder snel is er op Facebook (maar ook steeds vaker tijdens wedstrijden en loopevenementen) voor iedereen plek om de hardloopervaringen te delen.

Waar de meeste teams elkaar gemakkelijk kunnen bereiken om zich voor te bereiden op de Roparun door sponsoracties op te zetten en samen te trainen, staan wij voor de uitdaging elkaar voldoende vaak op te zoeken. Dat is soms lastig maar biedt ook mogelijkheden omdat we niet plaats gebonden zijn. Een beetje extra steun kunnen we daarbij natuurlijk wel altijd goed gebruiken!

Op zijn of haar manier heeft ieder teamlid vanuit een eigen ervaring een grote motivatie om de strijd tegen kanker aan te gaan. Een strijd die nog lang niet gewonnen is en waarbij uw steun hard nodig is.

Dan strijden wij voor- en tijdens de Roparun om van start tot finish een topprestatie neer te zetten.

Wie ons steunt verbind zich aan het leven!

Team 129 | de teamleden

Team 129 - Ik loop hard | de teamleden

Adriana
Kessens

Loper
Enkhuizen

Arrianne
Dreves

Fietser
Ens

Andre
Dreese

Kernteam
Alblasserdam

Vacature
..............

LOPER
Nederland

Bas

Bas
van der Loo

Kok
Wezep

Erwin

Erwin
van Zandvliet

Loper
Slagharen

Laska
Hurenkamp

Kernteam
Eerbeek

Leo_in Memoriam

Leo
Meelenhorst

Fysio
Hattem

Marco

Marco
van Zeijst

Kernteam-Sponsoring
Eerbeek

Melanie
Wender

Loper
Haaksbergen

Meta

Meta
Dezijn

Fietser
Barneveld

Nicole
Crombag

Fietser
Geleen

Petra

Petra
van Ettinger

Fietser
De Lier

Pierre

Pierre
Graus

Fysio
Wezep

Robin

Robin
Pillekers

Kernteam
Ammerstol

Ronald
de Bruin

Loper
Zutphen

Ryanne
Rustenburg

Loper
Enkhuizen

Sep

Sep
Armiento

Loper
Nijmegen

Sjoerd

Sjoerd
Terpstra

Loper
Emmen

Steef
van Leeuwen

Teamcaptain
Nijverdal

Wijnand_2

Wijnand
Zoutendijk

Fietser
Almelo

De teamleden

Missie & visie

Stichting Ik Loop Hard Roparun is een stichting, bestaande uit vrijwilligers, die gelden verwerft ten behoeve van de ‘Stichting Roparun’ om zo een financiële bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. 

Adriana Kessens

Loper
Enkhuizen

Mijn naam is Adriana Kessens en samen met mijn man, onze 3 kinderen en 2 Border Collies woon ik in de mooie stad Enkhuizen aan het IJsselmeer.
In 2010 kreeg ik een virus aan mijn evenwichtsorgaan en was daardoor een jaar uit de roulatie. Nog geen stap kon ik zelfstandig zetten. In 2011 trok ik voor het eerst hardloopschoenen aan, voor mij de weg naar herstel na dat jaar van ziekte. Hardlopen gaf me weer energie en zelfvertrouwen. Bij elke stap die ik deed, werd ik sterker en gezonder en toen was er ineens een hardloper geboren!
De afgelopen jaren heb ik meerdere marathons gelopen en mijn benen altijd ingezet voor de strijd tegen kanker. Al hardlopend heb ik mooie bedragen op kunnen halen voor de bestrijding van kanker. Mijn motivatie is tweeledig: ik ben weer gezond en kán lopen. En helaas verloor ook ik dierbaren aan deze vreselijke rotziekte: mijn moeder, een lieve vriendin en meerdere collega’s. Ook nu maak ik in mijn directe omgeving weer mee hoeveel impact deze ziekte heeft.
Mijn motivatie om volop te gaan voor het Roparun avontuur: mijn moeder was in 2004 één van de eerste gasten van Hospice Dignitas in Hoorn. Zij heeft daar een hele mooie laatste week gehad, waarin zij weer mens was en haar zelfrespect en waardigheid terugkreeg. Letterlijk gebeurde daar waar Roparun voor staat: ‘leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Dáár zet ik me, met het team van Ik Loop Hard (team 129) meer dan graag voor in!

Arrianne Dreves

Fietser
Ens

Hallo, ik ben Arianne Dreves , 48 jaar en ik woon met mijn man Johan en ons zoontje Max in Ens in de Noordoostpolder. Met een spontane actie ben ik fiets ondersteuning geworden van het allereerste Roparun team Ik Loop Hard in 2019. Met een groep ‘vreemde’ mensen zijn we toen gestart.
Nu ben ik gevraagd om het team opnieuw te ondersteunen.

In mijn vrije tijd ban ik druk met gezin, onze honden en ik probeer heul-veul hard te lopen, omdat ik dat lekker vind en het mijn hoofd lekker leeg maakt. In april 2021 heb ik mijn eerste halve marathon hier in de polder gelopen.

Ik werk sinds dit jaar april als huishoudelijke hulp/ondersteuning bij een thuiszorg organisatie, hier heb ik meer vrijheid met uren en dit is beter te combineren met mijn gezin. Het is een baan die voldoening geeft en waardering van de cliënten.

Andre Dreese

Fietsbegeleiding/chauffeur
Alblasserdam

Mijn naam is André Dreese, 48 jaar en vader van 2 dochters.

Al sinds 2008 heb ik al via verschillende teams als loper meegedaan aan de Roparun.

In 2019 heb ik besloten om mijn Roparun-ervaring te gebruiken voor het ILH-Roparun team, dat voor het eerst mee wilde doen aan de Roparun. Als kernteam-lid en chauffeur van het wisselbusje heb ik dan ook dat jaar de Roparun eens van een andere kant beleefd

Voor 2021 zal ik wederom als chauffeur van het wisselbusje met team 129 meegaan.

Daarnaast zal ik net als in 2019 de begeleiding van de fietsers voor mijn rekening nemen.

Ik heb er veel zin in, want net als in 2019 hebben we weer een fantastische en gezellige groep teamleden bij elkaar!!

Bas van der Loo

Kok
Wezep

Mijn naam is Bas van der Loo ik ben 40 jaar en woon in Wezep

Ik werk als kok  en koken is een passie van mij.

Ik vind het belangrijk om mijn team goed te verzorgen van goede en verse voeding zodat ieder teamlid goede energie heeft om zo optimaal te presteren en te genieten van dit bijzondere avontuur.

Ook ik ken helaas een aantal mensen die met de vreselijke ziekte te maken hebben en zet mij graag in voor dit goede doel. Ook ik geniet van het hardlopen al op een iets lager tempo, maar het plezier en de sociale kant van de sporters in het algemeen doen mij genieten en zorgt dat ik net zo strijdbaar ben om deze team challenge te volbrengen en hopelijk een mooi bedrag voor de Roparun op te halen. 

Erwin van Zandvliet

Loper
Slagharen

Mijn naam is Erwin van Zandvliet, 33 jaar en woonachtig in Slagharen. Ik ben werkzaam als software developer. Ik ben in 2017 begonnen met hardlopen wat is begonnen als een keer meedoen tot een verslaving van veel kilometers vreten. Hardlopen is een manier hoe ik mij kan ontspannen, passie en manier hoe ik mijn energie kwijt kan.

Ik ben al tijd lid van de Ik Loop Hard community en ik had de Roparun op mijn bucketlist staan. Dit jaar heb ik samen met de teamcaptain een mooie trail gelopen, kwam de Roparun ter sprake en vroeg
ik of hij nog plek had. Toen ik hoorde dat ik nog kon aanmelden voor het team heb ik dat direct gedaan, zodoende ben ik bij team 129 Ik Loop Hard terechte gekomen.

Ik ben ook trots om onderdeel te zijn van het Roparun Team 129 – van Ik Loop Hard. Waarbij we elkaar kunnen steunen, stimuleren en geld verzamelen voor het fantastische doel waar je als Roparun voor loopt.

Ik zie het ook als een nieuw avontuur met een uitdaging, waarbij we samen sportieve uitdaging aan voor het goede doel namelijk bijdrage aan de palliatieve zorg van patiënten.

Iedereen die ons kan steunen, dankjewel voor jullie support!

Laska Hurenkamp

Communicatie
Eerbeek

Ik ben 42 jaar en moeder van een dochter van 13 en een zoon van 11. Ik woon samen met mijn vriend Marco in Eerbeek.

Zelf trek ik ook regelmatig de hardloopschoenen aan of de trailschoenen, want hier in de bossen kun je heerlijk trailen.

Mijn hardloop-hoogtepunt is de marathon van New York in 2018, mijn eerste marathon.

In 2019 ben ik aangestoken met het Roparun-virus door Marco ,die de eerste editie van team Ik Loop Hard Roparun als loper heeft meegedaan. Mooi dat ik in nu ook zelf onderdeel kan zijn van dit mooie team. Tijdens de Roparun  ben ik chauffeur en zal ik me bezig houden met de communicatie, zodat ook het thuisfront kan meegenieten.

Doneer of doe mee met een van onze acties of loop mee met de virtuele run om samen zo veel mogelijk geld op de halen voor dit super goede doel, palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Leo Meelenhorst

*18-6-21*

Mijn naam is Leo Meelenhorst, 56 jaar en wonende in Hattem samen met mijn vrouw Henrike en 2 kinderen Emiel en Nils.

Ik heb altijd naast mijn werk bij de gemeente Hattem een eigen massage/behandelpraktijk gehad en kan beiden op het moment niet uitvoeren omdat ik ook getroffen ben door de ziekte kanker.

Ik had al veel familieleden, vrienden, en kennissen aan deze ziekte verloren, en ben nu ook zelf patiënt met slokdarmkanker en uitzaaiingen.

Dit weerhoudt mij er echter niet van om mij toch in te zetten voor de Roparun 2021 zolang de ziekte het toelaat en hopelijk is dit tot ver na de run.

Lopen was een hobby van mij geworden, nadat ik jaren heb gefietst en als trainer/ploegleider actief ben geweest.

Ik had al verschillende mensen begeleid naar de Alp du 6 toe en vind in deze team estafette van de Roparun een mooie nieuwe uitdaging.

Doordat 2020 niet doorging en nu ik zelf deze ziekte heb, ga ik als teamlid mee met Ik loop Hard omdat ik nog niet kan zeggen wat ik allemaal kan doen tijdens de editie. Natuurlijk hoop ik als masseur mee te gaan maar de tijd zal het leren wat ik wel en niet kan.

MIJN DOEL IS DAT  IK SAMEN MET TEAM 129 OVER DE FINISH KAN GAAN TIJDENS DE 2021 EDITIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helaas heeft Leo zijn strijd tegen kanker verloren. Hij is op 18 juni 2021 overleden. Wij nemen hem in onze gedachten mee over de finish op 3 oktober in Landgraaf. 

Marco van Zeijst

Loper
Eerbeek

Ik ben Marco van Zeijst een van de kernteamleden van ons Roparun team.

Samen met Laska wonen wij in het mooie Eerbeek, heerlijk dicht bij de Veluwe. Wekelijks lopen wij onze rondjes door de bosrijke paden op de Veluwe.

Ik loop hard sinds een jaar 8. Iets wat ik veel eerder had moeten ontdekken. Wekelijks trek ik er een keer of 4 uit om mijn rondes te lopen. Ik kan er zo van genieten om alleen door het bos hard te lopen. Van korte afstanden tot aan een marathon. Mijn mooiste hardloopervaring is toch wel de marathon van New York die ik samen met Laska gelopen hebt in 2018. Momenteel is het niet denkbaar maar miljoenen mensen stonden er langs de route. De foto zegt alles.

In 2019 zijn we begonnen met ons team om mee te doen aan de Roparun. Een onvergetelijke maar zware uitdaging is dit geweest. Ikzelf heb deze editie meegelopen.

Na deze editie bestond er geen enkele twijfel of we de volgend eeditie weer mee zouden willen doen.

Wij willen ons graag inzetten om de Stichting Roparun te helpen met het binnenhalen van gelden zodat zij dit kunnen toekennen aan instellingen, projecten of een goed doel welke allemaal iets kunnen betekenen voor patiënten met kanker of hun dierbaren.

In mijn naaste familie wordt er ook vol strijd geleverd tegen deze ziekte. Laten we hopen dat iedereen nog een lange tijd kan genieten van zijn leven.

Wij gaan ons dit jaar volledig inzetten voor de Stichting Roparun, de strijd die wij leveren d.m.v. 3 dagen en nachten in estafettevorm hardlopen vanuit Parijs of Bremen is niks vergeleken met de vele mensen die dagelijks moeten leven met deze ziekte. Zo hopen wij met onze kleine prestatie een mooi bedrag op te halen.

Iedereen kan ons steunen. Dankbaar zijn wij voor jullie support.

Melanie Wender

Loper
Haaksbergen

Mag ik me even voorstellen… ik ben Melanie Wender, bijna 45 winters oud, of anders gezegd 44 lentes jong. Woon samen met m’n dochter van 14 en zoon van 12 in Haaksbergen. Een kleine 3 jaar geleden heb ik m’n eerste stappen gezet op hardloopvlak en inmiddels gaan de hardloopschoenen zeker een keer of 5  per week aan. En elke keer, ook als het een keer niet zo lekker gaat, ben ik dankbaar dat ik dit kan en mag doen, wetende dat er zoveel mensen zijn die dit wegens ziekte niet meer kunnen. Ik ben dan ook vereerd dat ik mag meedoen met de Roparun 2021. Voor mij persoonlijk is dit een hele mooie uitdaging op sportief vlak, maar vooral ook de wetenschap dat ik met mijn gezonde lijf geld kan ophalen voor dit goede doel maakt dat ik er onwijs veel zin in heb.
En hopelijk kan het geld dat we met ons team ophalen voor heel veel kleine of grote lichtpuntjes zorgen in het leven van mensen die met ziekte geconfronteerd zijn.

Meta Dezijn

Fietser
Barneveld

Mijn naam is Meta Dezijn en ik woon in Barneveld op de Veluwe.

Ik verloor helaas mijn man in 2009 aan longkanker en heb zelf deze vreselijke ziekte ook aan den lijve moeten meemaken.
Gelukkig 100 % genezen waarvoor ik iedere dag m’n zegeningen tel!
Nadat ik 55 kg ben afgevallen ben ik begonnen met hardlopen in 2008, maar na een langdurige blessure uiteindelijk tóch op de racefiets gestapt.

Nu na herstel van blessure geniet ik van de afwisseling van lopen en fietsen en het lopen het liefst op de onverharde paden.

Het sporten is niet meer weg te denken uit mijn leven.
Ik las de oproep wie het team ik loop hard 129 kan versterken, ik heb geen moment getwijfeld te reageren .

Nog bijna dagelijks ben ik er van bewust dat ik een gelukkig mens ben dit te kunnen doen en mooi om deze uitdaging met een mooi team aan te kunnen/mogen gaan!

Nicole Crombag

Fietser
Geleen

Mijn naam is Nicole Crombag , 51 jaar en woon in Zuid Limburg. Ik heb 2 geweldige zonen , Timothy & Bodie en een lieve schoondochter Kirsten.

Ik werk als KCC agent / gastvrouw en coach bij Wealer , mooiste Audi, VW , Skoda & Seat dealer in Zuid Limburg.

Hardlopen is mijn allergrootste passie, vooral trailen door het bos. Mijn gedachten verzetten en tevens heerlijk sportief bezig zijn.

Roparun deelname is altijd een wens gewenst , die in 2019 in vervulling is gegaan. Het grote doel spreekt mij enorm aan omdat zoveel mensen , in wat voor een rol dan ook , samen er keihard voor gaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen !

Helaas binnen familie en vriendenkring, al meerdere keren te maken gehad met kanker. Dit heeft mij enorm geraakt maar geeft mij ook zoveel doorzettingsvermogen om voor dit grote doel te strijden.

Ik geniet nog steeds van mijn eerste Roparun ervaring , mensen uit verschillende delen van Nederland die vanaf de eerste ontmoeting, vrienden voor het leven zijn geworden , iets wat heel belangrijk is voor een Roparun team want alleen kun je dit niet verwezenlijken …..

Petra van Ettinger

Fietser
De Lier

Ik ben Petra van Ettinger, 50 zomers jong en woon in De Lier. Ik ben getrouwd met Wilfried en samen hebben we 2 kinderen.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te sporten. Hardlopen, wandelen of fietsen. 

Op de facebook pagina van Ik Loop Hard kwam de oproep van Team 129 dat ze iemand zochten die dit fantastische team op de fiets wou begeleiden. Ik hou wel van een sportieve uitdaging en heb gereageerd. Team 129 en ik hebben een klik en in 2021 hopen we een mooie prestatie te gaan leveren en een nog mooier bedrag op te halen voor de Stichting Roparun! 

Pierre Graus

Fysio
Oldebroek

Voor running, kwam joggen en voor joggen kwam niets. Uit die tijd kom ik dus. De tijd dat er nog geen matties waren en je  je niet rennend door  het dorp liet zien. Je gaf pas gas in het vrije veld. Lopen op schoenen zonder demping, geen enkel idee van trainingsopbouw. Meteen zo ver mogelijk en zo hard  mogelijk. Dat werkte niet: Shin splints. Einde verhaal. Zo ben ik een teamsporter geworden. Altijd volleybal de laatste 10 jaar ook badminton.

Als sportfysio met een zelfstandige praktijk heb ik heel wat ervaring opgedaan. Maar na onze verhuizing van Limburg naar Oldebroek (Gld) nu al een tijdje niet meer actief.

De vorige Roparun editie ben ik ook mee geweest: een top ervaring. Nu vooruitkijken naar editie 2021.

En nog wat, ik ben getrouwd met Geertje en vader van 1 dochter en 3 zonen.

Robin Pillekers

Kernteam - Chauffeur
Ammerstol

Ik ben Robin Pillekers, afgelopen zomer 50 jaar mogen worden en loop al meer dan 10 jaar hard. Vanuit passie de club Ik Loop Hard opgestart wat inmiddels een beetje uit de hand gelopen hobby is geworden. Er bleken namelijk niet een paar maar heel wat hardlopers meer te zijn die graag met gelijkgestemden hun ervaringen willen delen. 

Door dit ‘plezier’ is inmiddels heel wat avontuurlijke activiteiten ontstaan en weten mensen (naast de online wereld) elkaar ook te vinden in de offline wereld waarin  vriendschappen, huwelijken, samenwonen en zelfs ILH baby’s zijn ontstaan. Maar ook de andere kant van de medaille wordt gedeeld en dan merk je dat het leven wat iemand had zomaar kan om kan slaan in een leven waar je niet om had gevraagd. Kanker is daarbij een veel voorkomend en treffende ziekte met grote gevolgen. 

In mijn eigen familiekring heb ik helaas de nare gevolgen van deze ziekte mogen aanschouwen. Helaas ook schrijnende gevallen waar geen weg meer terug te bewandelen is. Het enige wat dan nog kan is deze weg zo aangenaam mogelijk zien te maken in allerlei verschillende opzichten en dat is precies waar de RopaRun voor staat: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

Vanuit die gedachten en gedeelde commitment is de Stichting Ik Loop Hard Roparun | Team 129 ontstaan vanuit de community en hebben we voor het eerst in 2019 met 27 personen deelgenomen aan de Roparun met als doel om zo veel als mogelijk geld op te halen ten gunste van de RopaRun.  Een ervaring die je raakt, die je met teamleden deelt, en je weet dat als je de finish bent overgekomen waarom je hebt deelgenomen.

Samen staan we sterk en bereiken we meer! Ik ben dan ook super trots om weer als chauffeur deel uit te mogen maken voor editie 2021 – Team 129 | Ik Loop Hard Roparun.

Never give up & keep strong!

Robin Pillekers – Chauffeur Team 129 – founder Ik Loop Hard.   

www.nu.nl

Ronald de Bruin

Loper
Zutphen

Ik ben Ronald de Bruin,  42 jaar en woon in Zutphen. 

Ik ben lid van de ik loop hard community en ik had de Roparun op mijn bucketlist staan. 

3 jaar geleden was dat ineens een oproep op de community of er belangstelling voor was om een goed doel te steunen middels onze hobby/way of life. 

Ik heb me direct aangemeld en mocht destijds meelopen. Maar mooier nog, ik mocht en mag weer mensen helpen!

De vermoeidheid en lading van dit evenement is dan ook overweldigend.

Middels inzameling en sponsor acties dragen we met z’n weer bij aan de palliatieve zorg van patiënten

Ryanne Sandstra

Fietser
Enkhuizen

Ryanne Rustenburg – 43 jaar – mama van 4 toppertjes – triathleet

Waarom ik mee doe met de Roparun? Waarom ik mezelf vrijwilliger drie dagen en nachten uit laat putten? Dat is niet moeilijk, dat doe ik omdat het kan én omdat het ontzettend belangrijk & ook nog eens gaaf is.

Belangrijk omdat? Belangrijk, omdat de opbrengst van de Roparun bijdraagt aan hele mooie waardevolle, laatste, kwetsbare momenten van patiënten en hun geliefden. Patiënten die allemaal een vorm van kanker hebben. Kanker, waar ik helaas ook mee te maken heb. Op dit moment vechten mijn schoonzusje Mathilde, mijn allerliefste vriendinnetje (zusje) Anne en nog vele andere kennissen, collega’s, vrienden & beste vriend van mijn vader tegen deze ongenadig harde ziekte.

Dus een paar dagen afzien; helemaal niet erg.

Bovendien is lopen, fietsen, masseren, koken, autorijden en navigeren in het team van IKLOOPHARD 129 ook nog eens een ontzettend gaaf, indrukwekkend, tof en kicken om te doen!! In 2019 heb ik dat al mogen ervaren. Het is dan ook een eer om me in 2021 weer in te mogen zetten voor dit ontzettende belangrijke goede doel!

Help jij ook ?

Loop mee met de sponsorloop, leen ons je bus of camper uit, doe een bijdrage, volg een toffe clinic, of hap-en-stap met ons mee

Sep Armiento

Loper
Nijmegen

Mijn naam is Sep Armiento, ik ben getrouwd met Monic en we wonen in Nijmegen. Samen hebben we 3 kinderen en inmiddels 4 kleinkinderen.

Helaas kent iedereen wel iemand die vecht tegen deze verschrikkelijke ziekte of er al aan is overleden.

Mijn motivatie om deel te nemen aan de Roparun is omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan dit bijzonder goede doel, waarvan het motto is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. 

Dit gaat mijn 2e deelname worden maar het 1e als loper nadat ik in 2019 als kernteamlid verantwoordelijk was voor de catering en verzorging.  De Roparun zelf is dan ook niet alleen een sportieve maar ook een logistieke uitdaging. 

Het mooie aan de Roparun is dat je, niet individueel, maar als team (waarbij iedereen keihard nodig is) een fantastische prestatie neerzet en daarmee geld inzamelt voor het goede doel.  

Sjoerd Terpstra

Loper
Emmen

Ik ben Sjoerd Terpstra.
40 jaren jong en woonachtig in het mooie Emmen.

Ik ben getrouwd met Ricarda en gezamenlijk hebben we 4 Kids.

Hardlopen is voor mij echt een passie. Ik haal er veel voldoening uit.
Ik probeer voor mezelf doelen te stellen en van daar uit mezelf uit te dagen en te mezelf verbeteren. Maar ook anderen te inspireren en te helpen waar nodig is.

Daarom ben ik ongelooflijk trots om onderdeel de zijn van Roparun Team 129 – 2020/21 van Ik loop hard.

We hebben een mooi en hecht team. We zijn met zijn allen dan ook gebrand om met dit team dit avontuur tot een goed einde te brengen. Elkaar te stimuleren en elkaar er door heen te slepen.

Maar vooral om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het fantastische doel waar je als roparun team voor loopt.

Ik ben in 2014 dan ook begonnen met lopen toen mijn moeder met haar oncologiegroep is begonnen te lopen (hersteld van borstkanker).

Mijn motto is dan ook: opgeven is geen optie!

Keep positive stay save!

Steef van Leeuwen

Teamcaptain - looptrainer
Nijverdal

Mijn naam is Steef van Leeuwen: 58 jaar uit het mooie Nijverdal bij de schitterende Sallandse Heuvelrug.

Na ooit als loper meegedaan te hebben mag ik nu voor de tweede keer Teamcaptain van Roparun team 129 Ik Loop Hard zijn.

Zelf loop ik vanaf mijn 16e loop ik al langere stukken hard. Ik train minstens drie keer per week om dat hardlopen een sport is die om regelmaat vraagt. Destijds op de weg begonnen met 5 en 10 km wedstrijden ben ik al snel “ doorgegroeid” naar de halve en hele marathonafstand. Meer dan 1500 halve marathons en ongeveer 50 hele marathons en langere bergtrails heb ik al “ in de benen”. Ik ben 15 jaar actief als Atletiekunie gecertificeerd looptrainer. Goed trainen leid tot minder of liever nog het uitblijven van blessures. Wanneer je beheerst en gecontroleerd je hardlooptrainingen opbouwt krijgt je lichaam de kans om zich aan te passen aan de inspanning die je er al hardlopend van vraagt. Je snelheid en je loopplezier komen dan “als vanzelf”! Vanuit deze gedachte probeer ik van ons team een echt Roparun team te maken zodat we met zijn allen veilig en gezond dit mooie avontuur gaan beleven en waarin binnen ons team iedereen even belangrijk is. Mijn eigen reden en doel om mee te doen? Afgelopen jaar overleed mijn vader aan de gevolgen van leverkanker. Kanker kan iedereen van ons treffen. Met Roparun geld worden de laatste dagen van iemands leven mooier en waardiger gemaakt en daar ga ik voor!

Wijnand Zoutendijk

Fietser
Almelo

Ik ben Wijnand Zoutendijk, 53 jaar, getrouwd met Marieke en wij hebben Maarten, onze zoon van 10 jaar. Ik ben werkzaam als freelance technicus binnen de werktuigkundige installatietechniek, je moet dan denken aan verwarming, koeling, ventilatie, riolering en drinkwater.

Na 30 jaar niet te hebben gesport ben ik een jaar of 8 geleden begonnen met hardlopen.
Via Start to run heb ik bij de Almelose Atletiekvereniging SISU mijn eerste meters gemaakt.
Langzamerhand is mijn conditie verbeterd en is ook de afstand die ik loop toegenomen.
Ook ben ik af en toe wedstrijden gaan lopen. Mijn voorkeur gaat uit naar wat kleinere rustige evenementen waarbij ik, na een aantal marathons op de weg,  steeds meer de trails opzoek.
Mijn langst gelopen afstand is nu 50km tijdens de Sallandtrail.

Bij SISU heb ik ook voor het eerst gehoord van de Roparun, en met veel respect opgekeken naar de mensen die aan deze monstertocht deelnamen.
Begin dit jaar kwam ik via ikloophard een oproep tegen dat er nog fietsers gezocht werden om de lopers te ondersteunen, en die keuze is toen snel gemaakt.
Dit geeft mij de mogelijkheid om ook een steentje bij te dragen bij dit bijzonder goede doel.
Ook ik heb in mijn naaste omgeving te maken gehad met familie en vrienden die kanker kregen, eigenlijk altijd met een fatale afloop.