Team 129

Even voorstellen: 

Team 129 Ik Loop Hard is met recht een uniek team. Waar andere Roparun teams vaak uit een plaats of gebied komen of aan een lokaal bedrijf die hun hoofsponsor is verbonden zijn is dat bij ons totaal anders.

Ik Loop Hard is in 8 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grotere Facebook groepen in Nederland met ongeveer 24000 volgers. Afkomstig vanuit heel Nederland met als overeenkomst dat ze hardlopen als liefhebberij hebben. Voor heel hardlopend Nederland, snel of minder snel is er op Facebook (maar ook steeds vaker tijdens wedstrijden en loopevenementen) voor iedereen plek om de hardloopervaringen te delen.

Waar de meeste teams elkaar gemakkelijk kunnen bereiken om zich voor te bereiden op de Roparun door sponsoracties op te zetten en samen te trainen, staan wij voor de uitdaging elkaar voldoende vaak op te zoeken. Dat is soms lastig maar biedt ook mogelijkheden omdat we niet plaats gebonden zijn. Een beetje extra steun kunnen we daarbij natuurlijk wel altijd goed gebruiken!

Op zijn of haar manier heeft ieder teamlid vanuit een eigen ervaring een grote motivatie om mee te doen en geld in te zamelen voor palliatieve kankerzorg.

We zoeken teamleden – Wie wil met ons mooie team meedoen in 2023? 
Een aantal van de teamleden uit 2022 doet ook weer mee in 2023, maar we hebben wel aanvulling nodig. Lees het teamprofiel en om je aan te melden vragen we je om via onderstaande link het aanmeldformulier 2023 in te vullen.

Team 129 | de teamleden

Kernteam 2023

Andre
Dreese

Teamcaptain
Alblasserdam

Laska
Hurenkamp

Chauffeur
Eerbeek

Melanie
Wender

Loper
Haaksbergen

20210828_110340

Sep
Armiento

Loper
Nijmegen

teamleden editie 2023

Adriana
Kessens

Loper
Enkhuizen

Andre
Dreese

Teamcaptain
Alblasserdam

Annie
Zuidema

Fietser
Klarenbeek

Astrid

Astrid
van Beek

Fysio
Hooglanderveen

Daniel

Daniel
Groen

Fietser
De Blesse

Fernando

Fernando
Nijhuis

Loper
Almere

Jako
Chaigneau

Loper
Zwolle

Kristy
Horvers

Fietser
Tilburg

Laska
Hurenkamp

Loper
Eerbeek

Leo_in Memoriam

Leo
Meelenhorst

Fysio
Hattem

Marja

Marja
Booij

Fietser
Doornspijk

IMG_20210626_171030_811

Marjan
Kakiay

Fietser
Bodegraven

Melanie
Wender

Loper
Haaksbergen

Michel
Dolstra

Loper
Meppel

Meta

Meta
Dezijn

Fietser
Barneveld

Petra

Petra
van Ettinger

Fietser
De Lier

Ricarda

Ricarda
Terpstra

Chauffer
Emmen

20210828_110340

Sep
Armiento

Loper
Nijmegen

Sjoerd

Sjoerd
Terpstra

Loper
Emmen

Wijnand

Wijnand
Zoutendijk

Loper
Almelo

De teamleden

Missie & visie

Stichting Ik Loop Hard Roparun is een stichting, bestaande uit vrijwilligers, die gelden verwerft ten behoeve van de ‘Stichting Roparun’ om zo een financiële bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. 

Andre Dreese

Fietsbegeleiding/chauffeur
Alblasserdam

Mijn naam is André Dreese, 48 jaar en vader van 2 dochters.

Al sinds 2008 heb ik al via verschillende teams als loper meegedaan aan de Roparun.

In 2019 heb ik besloten om mijn Roparun-ervaring te gebruiken voor het ILH-Roparun team, dat voor het eerst mee wilde doen aan de Roparun. Als kernteam-lid en chauffeur van het wisselbusje heb ik dan ook dat jaar de Roparun eens van een andere kant beleefd

Voor 2021 zal ik wederom als chauffeur van het wisselbusje met team 129 meegaan.

Daarnaast zal ik net als in 2019 de begeleiding van de fietsers voor mijn rekening nemen.

Ik heb er veel zin in, want net als in 2019 hebben we weer een fantastische en gezellige groep teamleden bij elkaar!!

Laska Hurenkamp

Loper
Eerbeek

Ik ben 43 jaar en moeder van een dochter van 14 en een zoon van 13. Ik woon samen met mijn man Marco en kinderen  in Eerbeek.

Zelf trek ik ook regelmatig de hardloopschoenen aan of de trailschoenen, want hier in de bossen kun je heerlijk trailen.

Mijn hardloop-hoogtepunt is de marathon van New York in 2018, mijn eerste marathon.

In 2019 ben ik aangestoken met het Roparun-virus door Marco ,die de eerste editie van team Ik Loop Hard Roparun als loper heeft meegedaan. In 2021 ben ik mee geweest als lid van het kernteam en ben onder andere chauffeur geweest. In 2022 heb ik zelf gelopen en in 2023 ga ik mee als chauffeur/ navigator en hulp in het basiskamp. 

We gaan er weer een mooie editie van maken en hopen een mooi bedrag in te zamelen voor het goede doel.

Melanie Wender

Loper
Haaksbergen

Wie ben ik…ik ben Melanie Wender, 46 jaar en afkomstig uit Haaksbergen waar ik samen met mijn 16 jarige dochter en 14 jarige zoon woon.

Eind februari 2018 ben ik begonnen met hardlopen en inmiddels gaan de hardloopschoenen zeker een keer of 5 per week aan.
En elke keer, ook als het een keer niet zo lekker gaat, ben ik dankbaar dat ik dit kan en mag doen, wetende dat er zoveel mensen zijn die dit wegens ziekte niet meer kunnen.

Sinds 2021 maak ik als loper onderdeel uit van dit Roparun team.

 Voor mij persoonlijk blijft dit een hele mooie uitdaging op sportief vlak, maar vooral ook de wetenschap dat ik met mijn gezonde lijf geld kan ophalen voor dit goede doel maakt dat ik  weer onwijs veel zin in heb in de komende editie.
En hopelijk kunnen we met het geld dat we met ons team ophalen voor heel veel lichtpuntjes zorgen, groot en klein,  in het leven van mensen die met ziekte kanker geconfronteerd zijn. 

Sep Armiento

Loper
Nijmegen

Mijn naam is Sep Armiento, ik ben getrouwd met Monic en we wonen in Nijmegen. Samen hebben we 3 kinderen en inmiddels 4 kleinkinderen.

Helaas kent iedereen wel iemand die vecht tegen deze verschrikkelijke ziekte of er al aan is overleden.

Mijn motivatie om deel te nemen aan de Roparun is omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan dit bijzonder goede doel, waarvan het motto is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. 

Dit gaat mijn 2e deelname worden maar het 1e als loper nadat ik in 2019 als kernteamlid verantwoordelijk was voor de catering en verzorging.  De Roparun zelf is dan ook niet alleen een sportieve maar ook een logistieke uitdaging. 

Het mooie aan de Roparun is dat je, niet individueel, maar als team (waarbij iedereen keihard nodig is) een fantastische prestatie neerzet en daarmee geld inzamelt voor het goede doel.  

Adriana Kessens

Loper
Enkhuizen

Mijn naam is Adriana Kessens en samen met mijn man, onze 3 kinderen en 2 Border Collies woon ik in de mooie stad Enkhuizen aan het IJsselmeer.
In 2010 kreeg ik een virus aan mijn evenwichtsorgaan en was daardoor een jaar uit de roulatie. Nog geen stap kon ik zelfstandig zetten. In 2011 trok ik voor het eerst hardloopschoenen aan, voor mij de weg naar herstel na dat jaar van ziekte. Hardlopen gaf me weer energie en zelfvertrouwen. Bij elke stap die ik deed, werd ik sterker en gezonder en toen was er ineens een hardloper geboren!
De afgelopen jaren heb ik meerdere marathons gelopen en mijn benen altijd ingezet voor de strijd tegen kanker. Al hardlopend heb ik mooie bedragen op kunnen halen voor de bestrijding van kanker. Mijn motivatie is tweeledig: ik ben weer gezond en kán lopen. En helaas verloor ook ik dierbaren aan deze vreselijke rotziekte: mijn moeder, een lieve vriendin en meerdere collega’s. Ook nu maak ik in mijn directe omgeving weer mee hoeveel impact deze ziekte heeft.
Mijn motivatie om volop te gaan voor het Roparun avontuur: mijn moeder was in 2004 één van de eerste gasten van Hospice Dignitas in Hoorn. Zij heeft daar een hele mooie laatste week gehad, waarin zij weer mens was en haar zelfrespect en waardigheid terugkreeg. Letterlijk gebeurde daar waar Roparun voor staat: ‘leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Dáár zet ik me, met het team van Ik Loop Hard (team 129) meer dan graag voor in!

Annie Zuidema

Fietser
Klarenbeek

Ik ben Annie Zuidema, 61 jaar , getrouwd en woonachtig in Klarenbeek. Werkzaam alles planner, service coördinator bij een groot Installatiebedrijf

In mijn vrije tijd mag ik graag sporten, zoals crossfit, krachttraining en een rondje fietsen.
Zes jaar heb ik mee gedaan aan de Alpe d’HuZes, 3 x gefietst en 3 x gelopen.

Ook kun je me regelmatig vinden op sportieve evenementen voor het goede doel.

Via Facebook zag ik de oproep dat er fietsers gezocht werden voor Team 129. En wat doe je dan, sporten voor het goede doel, mooie sportieve uitdaging, gaan dus!!

Op dit moment vecht mijn slaap en sportmaatje van de Alp tegen de vreselijke ziekte kanker. 
Om haar , en zo vele anderen te steunen ga ik deze uitdaging aan

Ik hoop met ons team een mooie financiële bijdrage te kunnen leveren!

Astrid Zoutendijk

Fysio
Hooglanderveen

…..

Daniël Groen

Loper
De Blesse

Hallo,

Ik ben Daniel groen 37 jaar en afkomstig uit De Blesse.

Zo’n 6 jaar geleden begonnen met hardlopen om mijn conditie te verbeteren en wat gewicht te verliezen. Sinds een jaar of 2 beleef ik ook veel plezier aan het crossen op de mtb/racefiets

Waarom ik mee doe aan de roparun ?

Omdat deze rotziekte verdreven moet worden , privé ook het nodige door meegemaakt en toen deze kans zich aanbod twijfelde ik geen moment om ja te zeggen..

Met dit prachtige mooie team halen we hopelijk een mooi bedrag op om ons steentje bij te kunnen dragen.

Fernando Nijhuis

Loper
Almere

Hoi, ik ben Fernando 36 jaar uit Almere.

Elektricien en beveiligstechnicus van beroep, altijd onderweg wat genoeg inspiratie geeft voor het sporten.

Sinds januari 2018 aan het hardlopen, niet uit plezier begonnen maar uit noodzakelijk mee gestart tegen de kilo’s na het stoppen met roken…….Sindsdien het plezier erin gekregen met de wedstrijden en nog veel belangrijker de ontmoetingen met vele fijne mensen. Naast het lopen op de weg vaak aan het trailen, wat mij betreft het beste lopen want elke omgeving is een totaal andere beleving.

Daarnaast doe ik ook aan wielrennen en mountainbiken, genoeg sportieve variatie om uit te kiezen!

 

Ik doe mee met de Roparun om iets tegen deze vreselijke ziekte te doen waar ook genoeg van mijn familieleden mee te maken hebben gehad…

Daarnaast is het een machtig mooi sportavontuur met z’n allen om te beleven.

Doneer gul zo halen we iets moois binnen wat een verschil gaat maken.

Jako Chaigneau

Loper
Zwolle

Ik ben Jako Chaigneau 

Ben getrouwd en heb 3 kinderen. 

Ik hou van hardlopen en loop het liefst lange duurlopen.

Ik heb al eerder meegedaan aan de Roparun en vind dit een mooie manier om het hardlopen te combineren met een goed doel.

 

 

Kristy Horvers

Fietser
Tilburg

Mijn naam is Kristy Horvers, 30 jaar en ik woon in Tilburg.

Ik ben in 2019 voor het eerst in aanmerking gekomen met de Roparun. Ik ging toen mee als fietser van team #129. Dit was werkelijk een ervaring om nooit te vergeten en de Roparun overtrof al mijn verwachtingen. Het was mooi, soms wat zwaar, emotioneel en geweldig. Echt een avontuur voor het leven!

Ik doe mee omdat ook ik mensen heb verloren aan deze vreselijke ziekte en ik het mooi vind dat ik op deze manier, samen met het team, iets kan bijdragen aan de palliatieve zorg voor kanker.

Leo Meelenhorst

*18-6-21*

Mijn naam is Leo Meelenhorst, 56 jaar en wonende in Hattem samen met mijn vrouw Henrike en 2 kinderen Emiel en Nils.

Ik heb altijd naast mijn werk bij de gemeente Hattem een eigen massage/behandelpraktijk gehad en kan beiden op het moment niet uitvoeren omdat ik ook getroffen ben door de ziekte kanker.

Ik had al veel familieleden, vrienden, en kennissen aan deze ziekte verloren, en ben nu ook zelf patiënt met slokdarmkanker en uitzaaiingen.

Dit weerhoudt mij er echter niet van om mij toch in te zetten voor de Roparun 2021 zolang de ziekte het toelaat en hopelijk is dit tot ver na de run.

Lopen was een hobby van mij geworden, nadat ik jaren heb gefietst en als trainer/ploegleider actief ben geweest.

Ik had al verschillende mensen begeleid naar de Alp du 6 toe en vind in deze team estafette van de Roparun een mooie nieuwe uitdaging.

Doordat 2020 niet doorging en nu ik zelf deze ziekte heb, ga ik als teamlid mee met Ik loop Hard omdat ik nog niet kan zeggen wat ik allemaal kan doen tijdens de editie. Natuurlijk hoop ik als masseur mee te gaan maar de tijd zal het leren wat ik wel en niet kan.

MIJN DOEL IS DAT  IK SAMEN MET TEAM 129 OVER DE FINISH KAN GAAN TIJDENS DE 2021 EDITIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helaas heeft Leo zijn strijd tegen kanker verloren. Hij is op 18 juni 2021 overleden. Wij nemen hem in onze gedachten mee over de finish op 3 oktober in Landgraaf. 

Marja Booij

Fietser
Doornspijk

Hoi ik ben Marja, echtgenoot van Peter en moeder van Fedor en Iris.

Ik hou van sporten (volleybal, fitness, badmintonnen, wielrennen), lezen, reizen, beeldhouwen, schilderen (schilderijen en enorme decors voor musicals).

Door het badmintonnen o.a. samen met Bas (+ Geertje en Pierre: voormalig deelnemers) enthousiast geworden voor de Roparun. Toch zou ik eigenlijk niet meegaan dit jaar en heb alleen weer loten gekocht. Tot Bas mij belde dat er iemand was uitgevallen en of ik dan toch mee zou kunnen. Dat trok mij dan toch over de streep.

Van de voorbereidingen heb ik dus niet veel meegemaakt, maar ik stort me er gewoon in. Met alle vrolijke whatsapp berichten denk ik dat het een superleuk en inspannend weekend gaat worden. Maar met een prachtig doel om na te streven, zoveel mogelijk geld inzamelen voor palliatieve zorg voor (kanker)patiënten. 

.

Marjan Kakiay

Fietser
Bodegraven

Hallo, ik ben Marjan, 53 jaar uit Bodegraven. Ik woon daar met mijn man en 2 zonen.
 
In mijn vrije tijd trek ik graag de hardloop- of wandelschoenen aan. Of maak ik mooie tochten op mijn racefiets. 
Al sinds het eerste uur ben ik lid van de Facebook groep Ik Loop Hard en zag daar de oproep voorbij komen om deel te nemen in het Roparun team. En tot mijn groot genoegen mag ik dit jaar met het team van Ik Loop Hard, het Roparun avontuur aangaan als fietsbegeleider.
 
Helaas heeft bijna iedereen in zijn of haar omgeving te maken met de vreselijke ziekte kanker en de daarbij behorende impact die de ziekte met zich meebrengt.
 
Met de Roparun wordt geld ingezameld om verschillende goede doelen financiëel te ondersteunen die bijdragen aan de missie van Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.
 
Ik ben trots om met het team hieraan een steentje te mogen bijdragen. En in gedachten neem ik de mensen mee uit mijn omgeving die nu vechten tegen deze nare ziekte en de mensen die ik mis door deze ziekte.

Michel Dolstra

Loper
Meppel

Hoi ik ben Michel Dolstra 47 jaar uit Meppel. Samenwonend met Mariska en dochter Demi van 16. 

In april 2015 begonnen met hard lopen na een lange revalidatie. Het revalideren was een behoorlijke strijd maar niet te vergelijken met het gevecht tegen kanker. April 2016 liep ik mijn eerste marathon voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Mijn schoonmoeder had toen voor het eerst Kanker. In 2017, 2018 en 2019 liep ik de roparun met Team Zwartewaterland. Elke keer stond mijn schoonmoeder op de Coolsingel om me weer naar Meppel te rijden. 
 
September 2019 kreeg ze te horen dat ze wederom Kanker had. Helaas konden de artsen ditmaal niks voor haar betekenen.
 
Ik wil me daarom graag me nog een keer inzetten voor dit avontuur voor het leven. Het afzien de korte nachten enzovoorts kom maar op. 

Meta Dezijn

Fietser
Barneveld

Mijn naam is Meta Dezijn en ik woon in Barneveld op de Veluwe.

Ik verloor helaas mijn man in 2009 aan longkanker en heb zelf deze vreselijke ziekte ook aan den lijve moeten meemaken.
Gelukkig 100 % genezen waarvoor ik iedere dag m’n zegeningen tel!
Nadat ik 55 kg ben afgevallen ben ik begonnen met hardlopen in 2008, maar na een langdurige blessure uiteindelijk tóch op de racefiets gestapt.

Nu na herstel van blessure geniet ik van de afwisseling van lopen en fietsen en het lopen het liefst op de onverharde paden.

Het sporten is niet meer weg te denken uit mijn leven.
Ik las de oproep wie het team ik loop hard 129 kan versterken, ik heb geen moment getwijfeld te reageren .

Nog bijna dagelijks ben ik er van bewust dat ik een gelukkig mens ben dit te kunnen doen en mooi om deze uitdaging voor de 3e keer met een mooi team aan te kunnen/mogen gaan!

Petra van Ettinger

Fietser
De Lier

Ik ben Petra van Ettinger, 50 zomers jong en woon in De Lier. Ik ben getrouwd met Wilfried en samen hebben we 2 kinderen.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te sporten. Hardlopen, wandelen of fietsen. 

Op de facebook pagina van Ik Loop Hard kwam de oproep van Team 129 dat ze iemand zochten die dit fantastische team op de fiets wou begeleiden. Ik hou wel van een sportieve uitdaging en heb gereageerd. Team 129 en ik hebben een klik en in 2021 hopen we een mooie prestatie te gaan leveren en een nog mooier bedrag op te halen voor de Stichting Roparun! 

Ricarda Terpstra

Chauffeur
Emmen

Ik ben Ricarda Terpstra, sinds 2017 getrouwd met Sjoerd en zelf heb ik 2 volwassen kinderen uit een eerder huwelijk. Wij wonen in Emmen en ik werk als chemisch research analist bij Forbo Novilon in Coevorden.

Na een aantal jaren met plezier te hebben hardgelopen moest ik daar vanwege een knieblessure mee stoppen. Sindsdien ben ik zoekende naar een leuke sport en sinds afgelopen zomer denk ik dat ik dat wel in het wandelen heb gevonden.

De afgelopen 2 edities van de Roparun heb ik van zeer dichtbij mogen meemaken en reed ik als supporter vrijwel de hele route mee. De overstap naar het team is dus maar klein.

Ik hoop dat wij als team weer veel geld binnenhalen voor het goede doel. Helaas in mijn omgeving die nare ziekte steeds vaker moeten meemaken en niet iedereen heeft het overwonnen. 

Sjoerd Terpstra

Loper
Emmen

Ik ben Sjoerd Terpstra.
42  jaren jong en woonachtig in het mooie Emmen.

Ik ben getrouwd met Ricarda en gezamenlijk hebben we 4 Kids.

Hardlopen is voor mij echt een passie. Ik haal er veel voldoening uit.
Ik probeer voor mezelf doelen te stellen en van daar uit mezelf uit te dagen en te mezelf verbeteren. Maar ook anderen te inspireren en te helpen waar nodig is.

Daarom ben ik ongelooflijk trots om onderdeel de zijn van Roparun Team 129 – 2020/21 van Ik loop hard.

We hebben een mooi en hecht team. We zijn met zijn allen dan ook gebrand om met dit team dit avontuur tot een goed einde te brengen. Elkaar te stimuleren en elkaar er door heen te slepen.

Maar vooral om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het fantastische doel waar je als roparun team voor loopt.

Ik ben in 2014 dan ook begonnen met lopen toen mijn moeder met haar oncologiegroep is begonnen te lopen (hersteld van borstkanker).

Mijn motto is dan ook: opgeven is geen optie!

Keep positive stay save!

Wijnand Zoutendijk

Fietser
Almelo

Ik ben Wijnand Zoutendijk, 53 jaar, getrouwd met Marieke en wij hebben Maarten, onze zoon van 10 jaar. Ik ben werkzaam als freelance technicus binnen de werktuigkundige installatietechniek, je moet dan denken aan verwarming, koeling, ventilatie, riolering en drinkwater.

Na 30 jaar niet te hebben gesport ben ik een jaar of 8 geleden begonnen met hardlopen.
Via Start to run heb ik bij de Almelose Atletiekvereniging SISU mijn eerste meters gemaakt.
Langzamerhand is mijn conditie verbeterd en is ook de afstand die ik loop toegenomen.
Ook ben ik af en toe wedstrijden gaan lopen. Mijn voorkeur gaat uit naar wat kleinere rustige evenementen waarbij ik, na een aantal marathons op de weg,  steeds meer de trails opzoek.
Mijn langst gelopen afstand is nu 50km tijdens de Sallandtrail.

Bij SISU heb ik ook voor het eerst gehoord van de Roparun, en met veel respect opgekeken naar de mensen die aan deze monstertocht deelnamen.
Begin dit jaar kwam ik via ikloophard een oproep tegen dat er nog fietsers gezocht werden om de lopers te ondersteunen, en die keuze is toen snel gemaakt.
Dit geeft mij de mogelijkheid om ook een steentje bij te dragen bij dit bijzonder goede doel.
Ook ik heb in mijn naaste omgeving te maken gehad met familie en vrienden die kanker kregen, eigenlijk altijd met een fatale afloop.